Land aan de Noordzee

Auteursrecht op alle foto’s op deze blog: Bert Spiertz

In de lente van 2013 besloot ik te beginnen aan een fotoproject over de Nederlandse Noordzeekust van Zeeuws Vlaanderen tot en met Schiermonnikoog in de vorm van documentaire reisfotografie. Ik wilde kijken zoals een belangstellende reiziger uit een ver land onze vertrouwde kust misschien zou zien.

Daarbij komen foto’s van het kustlandschap samen met foto’s waarop de Nederlandse samenleving is te zien zoals je die in plaatsen langs de kust aantreft.

Uniek aan de Nederlandse kust is dat de Nederlanders deze voor een groot deel zelf hebben gevormd en ingericht en dat heeft de Nederlandse kust waarschijnlijk gemaakt tot een van de meest gevarieerde en meest intensief benutte kustlijnen ter wereld.
Duinen, dijken, havens, steden, industrie, campings, boulevards, vogelreservaten en badplaatsen, kilometers Noordzeekust variërend van tjokvol tot volledig verlaten. En dat alles op die luttele 300 kilometer tussen Het Zwin en Rottummerplaat

Land aan de Noordzee zal te volgen zijn via deze speciale blog en via regelmatige updates op Facebook en op mijn website.

Alle foto’s op deze blog: copyright Bert Spiertz. Kopieer en publiceer geen foto’s zonder toestemming.

Klik op een foto om hem in groot formaat te zien

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s